Christmas and New Years- St. Lucia, Marigot Bay

January 9, 2014 in Travel Plans

Mikaels mamma Anette och hennes man Bengt var redan på plats i Marigot Bay när vi anlände. Mikaels bror Johan och hans flickvän Madeleine skulle komma den 25e men på grund av regnoväder fastnade de i Miami. De kom fram först den 28e. På julafton tog regnovädret fem liv på St. Lucia. Flera vägar och broar rasade och affärer fick stänga då de antingen hade lervälling på golven eller inget färskvatten. Eftersom vi inte hade färskvatten i båthamnen så tog det en evighet att torka upp dynor i sittbrunnen efter överfarten. Julafton spenderade vi på Anettes och Bengts hotellaltan där vi åt jansson och sill. När de andra äntligen kom firade vi jul igen med julklappsbyte. På nyårsmorgonen åkte vi på en guidad tur in i St. Lucias regnskog och på kvällen blev det trerättersmiddag på en av de lokala restaurangerna. Tolvslaget firade vi på berget ovanför marinan där lokalbor samlas varje år för nyårsfirande (JJ´s). Musiken dånade ur stora högtalare och det såldes hemmabryggda kryddade romdrinkar som serverades ur stora flaskor med bl.a. olika sorters bark i.

Under mellandagarna hade vi annars fullt upp med att fixa båten och ringa runt och leta efter prylar. Det visade sig att vi var tvungna att ta oss upp till Rodney Bay efter nyårsledigheter för att få tag på en ny genuarulle och förstag. Mikaels mamma och Bengt blev mycket besvikna då de aldrig fick segla med oss under deras vistelse och stackars Johan och Madeleine fick jobba med oss på båten den första veckan av semestern.