23rd to the 25th of October, Agadir

October 25, 2013 in Travel Plans

På väg in i hamn i Agadir upptäckte vi en trut intresserad av något bakom båten. Vi hade glömt att ta upp paravanen. En stackars tonfiskliknande fisk släpades efter, knappt vid liv. Snabbt upp på däck och vi hade en gratis middag i sista sekund. Annars fick vi ingen fisk alls mellan Safi och Agadir. Misstänker att de många trålarna tar det mesta. Hela natten hade vi parerat mellan fiskebåtar.

Agadir upplevde vi som en motsats till Safi. Där finns en ganska fin yachthamn med lyxaffärer och pool men ett stort minus är att man inte vill besöka dusch eller toalett i hamnen då det är kallt vatten och mycket ohygieniskt. Agadir är e

n turiststad med en lång strandpromenad kantrad med hotell, restauranger och diverse nattklubbar. Inget direkt för oss men skönt att vara tillbaka till civilisationen. Vatten, mataffärer, internet, frimärken, el, d.v.s. det mesta som vi behövde och inte fått tag på sen Portugal. Ikväll, den 25e oktober, bär det av mot Kanarieöarna.