15th of February to the 17th – Dominica; Roseau

February 20, 2014 in Travel Plans

Seglingen från Martinique till Dominica var fantastisk. Vi startade tidigt på morgonen och ganska snart hade vi en knölval framför båten som följde oss en bit på vägen. Vinden var kraftig, ca 10 m/s, men vågorna hade inte riktigt börjat bygga upp så vi gjorde ibland hela 7 knop. Vi var framme i Roseau vid 14 tiden vilket gjorde att vi hade tid att hitta tull och immigration, som var öppet på en lördag då ett passagerarfartyg kom in. Vi hade tur!

På söndagen lyckades vi få en marinbutik att öppna sina dörrar så vi kunde handla en ny mask till mig. Lyckades också hitta en ”random” snubbe (så som man gör här i Karibien) som relativt billigt kunde fixa en tur i Morine Trois Pitons National Park som är ett av UNESCO´s världsarv. Vi fick en taxi och en guide. Guiden tog oss på en ca 5 timmars vandringstur över berg, igenom regnskog och över rykande heta bäckar (Valley of Desolation) för att komma till världens andra största kokande sjö. Jag som har korta ben fick i vissa fall krypa på alla fyra för att ta mig upp i lervälling men det var det värt, för det var en imponerande kokande sjö. På vägen tillbaka badade vi i en varm bäck med små vattenfall. Kändes skönt för våra ömmande muskler. Jag tog även ett svalt bad i Titou Gorge fallen som är ett vattenfall som går igenom ett berg man kan simma in i. En scen i Pirats of the Carribean är därifrån. Vi hann även med att se Trafalgar falls som består av ett större och ett mindre vattenfall. Självklart tog vi ett dopp där och i de närliggande varma källorna (ca 30 grader). Tittade även på ”sulfur springs” men de var inget i jämförelse med vad vi sett innan. Små kokande hål de tar vatten ifrån för spa bad. Vi hade en fantastisk dag. Våra kroppar var nog renare än på länge när vi kom tillbaka till båten men kängorna tog en halvtimma att göra rent. Är det inte så man mäter lycka?!