18th to the 21st of February – Dominica; Salisbury, Portsmouth

February 23, 2014 in Travel Plans

Tydligen behöver man ett så kallat, “coastal permit” för att segla längs Dominicas kust och dessa gäller bara i maximalt fyra dagar vilket betyder att inom fyra dagar måste man färdas mellan Roseau och Portsmouth. Nästa stopp för oss var Salisbury som ligger däremellan. I Salisbury dök vi med East Carib Dive som drivs av Harald, en halvtokig men mycket trevlig tysk. Vi hade fått tips om detta ställe av några amerikaner (man får inte dyka utan guide på Dominica) och det var ett mycket bra ställe. Billigare än andra och mycket bättre service än vi fått tidigare.

När vi var nöjda seglade vi vidare till Portsmouth på norra delen av Dominica. Tyvärr upplevde vi inte staden som speciellt trevlig. Vi fick också berättat för oss av en svensk kvinna som bor i staden att hon har blivit rånad sex gånger, på gatan och i hemmet. Däremot hittade vi en mycket trevlig och kunnig guide för en tur på Indian River (Sea Bird Tours, finns med i Doyles). Hade lite otur med vädret då det regnade en del men när solen väl var framme lyckades vi se en leguan. Mina favoriter var två unga ”green herons” som satt och ruggade på en gren. Har man sett Pirates of the Caribbean kanske man känner igen huset på en av bilderna?!

Dominica har varit en favorit bland de besökta länderna i Karibien. Gillar man regnskogsturer och dykning kan man underhålla sig i flera veckor. Det finns en vandringsled genom hela ön, från söder till norr. Vissa delar är lätta och andra lite svårare, så som leden ut till den kokande sjön. Nog reklam för Dominica, nästa stopp är Guadeloupe.