28th of February to the 4th of March – Antigua; English Harbour, Green Island

March 10, 2014 in Travel Plans

Vi hade en fantastisk segling till Antigua med halvvind till slör och vindar mellan 8-10 m/s. Gjorde de sista 32 Nm på 4 timmar och 40 minuter. Vi var ofta uppe i över 8 knop. Toppenförhållanden för Nitassinan! Vi checkade in i landet i English harbour som är en hamn som anlades redan tidigt 1700-tal. Där finns en del gamla hus och ruiner att utforska vilket fick det att kännas lite som att komma tillbaka till Europa. Också de stora lyxiga yachterna inbringade samma känsla. Vi stannade några dagar för att få svetsjobb gjort och handla mat. Hittade en bar som hade fantastiska Pina Colada där vi hängde några kvällar i rad. Det är ganska turistigt och från fransmän i Guadeloupe kom vi till britter på Antigua. (Den stora ansamlingen kan också berott på en kricketmatch på ön).

Även på Antigua seglade vi längst ostsidan av ön. Övernattade en natt vid Green Island i en vik tillsammans med bara två andra båtar. Green Island är en häftig ö rent naturmässigt med grunda vikar, coola bergsformationer och låg växtlighet. Vi tog dingen och utforskade ön. På norrsidan slogs vi av de alla segelbåtar som låg innanför revet som vetter mot atlanten. Vi hade det mycket trevligare, lugnare vindar och mer privat innanför Green Island. Dagen efter trixade vi oss igenom reven och fortsatte vår seglats norr över mot Barbuda.