Estimated arrival to Lysekil harbour on Thursday the 5th of June around 3pm. Everyone is welcome to come by and visit us then. På torsdag 5/6 vid 3-tiden beräknar vi anlända i Lysekils hamn. Alla är välkomna att titta förbi och besöka oss då.

June 2, 2014 in Uncategorized

Det är med blandade känslor vi närmar oss hem till Lysekil. Vi har haft en fantastisk resa men att komma tillbaka till verkligheten och vardagen känns bra just nu. Vår resa har varit utvecklande på många plan. Vi har delat underbara upplevelser tillsammans, besökt fantastiska paradisöar och träffat massor nya bekantskaper som delar samma intressen som oss. Samtidigt har vi haft tillfällen då vårt förhållande verkligen satts på prov. Vårt värsta tillfälle var de tio dagarna vi hade kuling under slutet på vår första atlantenpassage då vi båda var så trötta att vi knappt kunde stå på benen. Vi var både psykiskt och fysiskt utmattade när vi väl kom i hamn på St. Lucia. Det är skrämmande när man tänker på att vi gjort en resa som flera personer varje år misslyckas med och liv förloras. Bara för några veckor sen fick vi höra om fyra brittiska män som försvunnit efter att deras segelbåt förlist på vägen hem. Det är med tillbakablick en otrolig känsla att vi två tillsammans har klarat att segla över Atlanten fram och tillbaka. Vi har löst alla problem på vägen, stora som små. Vi har båda blivit duktiga seglare och mycket tryggare och självsäkrare på sjön. All ensamtid vid rodret har gett dygn av tankeverksamhet och reflektion över livet. Att resa på detta sätt är verkligen livsbejakande. Nu ser vi fram emot att få umgås med familj och vänner och njuta av en härlig svensk sommar, för inget kan slå det!